28 thoughts on “Volkswagen Golf Cabriolet 1.2 TSI – 2012 – 303.058 km

 1. Jammer die overgang, van de dealer naar de beun om de hoek. Je ziet het ook wel terug in deze reportage. Overgeslagen / gemiste mankementen. Ik heb mijn Golf 7 uit 2013 gewoon bij de dealer in onderhoud, ik merk bij o.a. de APK keuringen dat de auto er vlekkeloos bijstaat. Ik bezuinig niet op het onderhoud. Het prijsniveau van de dealer is dan weer een andere discussie. Dat gebonk in onderstel, is een typisch VAG kwaaltje. Rubbers wat smeren laten en je kan weer even door. Vervangen is zinloos.

 2. Complimenten voor Nic, die volgens mij echt "goed bezig is" zogezegd. Blijft lekker zijn beetje rommelige, slungelige zelf, wat hij nooit moet laten gaan want het maakt hem bijzonder in de journalistiek. En toch werkt hij duidelijk hard aan zijn gesprekstechniek. Autoweek zou hem eens een ècht goede cursus à la "presenteren voor de camera" moeten bieden om hem een flinke boost te geven.

 3. Je ZIET gewoon aan de eigenaar aan het einde dat dit ook voor hem een zeer, zeer leerzaam avontuur was. Alle succes met deze mooie auto toegewenst, en vooral een betere garagist.

 4. Knappe prestatie wel van het 1.2 blokje. Heeft deze Golf ook de long life beurten gehad? Had het interessant gevonden om te weten of de eigenaar zich gehouden heeft aan de lange onderhoudsintervallen (30.000 km), of dat er uit voorzorg eerder olie is ververst. Ik heb mijn vraagtekens bij die hoge onderhoudsintervallen.

 5. 5:28 Nic, je bent goed in het vak. Maar wellicht kan je beter alleen schrijven, presenteren ligt je gewoon niet en is buiten je comfortzone. Publiceer bladen en artikels, maar laat de camera en presenteren aan iemand anders over.

 6. "Als je 100 rijd in zijn 6 en je wilt iemand inhalen dan moet je je kalender erbij pakken en een datum prikken!" Hij zou zijn uitspraken op tegeltjes moeten drukken en verkopen .

 7. Top filmpje dames en heren van AW en Carrec. We geven nog wel eens af op kwaliteit maar het mag ook gezegd worden als het wel goed in elkaar steekt. Leuke auto, mooi interieur met dat 2 tone leer. Goedkoop is uiteindelijk duurkoop met garages, dat blijkt maar weer.

 8. Zelf heb ik een Polo met deze motor. Die voelt voor mijn idee aardig vlot (ook 3 ton op de teller, LPG), zelfs met accelereren in de 6 op de snelweg. Maar bij 85 en lager schakel ik natuurlijk terug, want anders mishandel je je motor… 1030kg en op LPG gaat mijn TSI nog steeds machtig goed! Leuke golf zo! Ik hoop dat ie lekker doortuft naar de 500.000km!

 9. Het TSI verhaal mag inderdaad wel wat genuanceerd worden. De oude TSI blokken zoals in Golf 6 etc waren slecht vanwege de problemen met de ketting en waterpomp etc die wel vaak kapot gaan en in het algemeen wat meer problemen waaronder het olieverbruik. Maar de TSI’s vanaf ongeveer 2013 (Golf 7 / Leon 5F / Octavia) zijn helemaal prima en de ketting is ook vervangen voor een bijna onderhoudsvrij riem. Heb zelf een Leon uit 2013 met 115.000 op op de teller en de auto is kurkdroog van onder en verbruikt niks. Mooi zuinig en betrouwbaar. Ligt er altijd aan hoe je met je auto omgaat natuurlijk en ik tank ook 98 omdat je er zuiniger mee rijdt en het beter is voor je motor. De 1.0 TSI’s daarentegen hebben soms wel weer wat olieverbruik.

 10. heb een 1.2 tsi golf uit 2013. verbruik was 1 liter olie per 600 km ong. motorrevisie ondergaan. olieverbruik was daarna 1 liter per 1200 km. garage zei drn om 5w40 te gebruiken. olieverbruik is nu 1 liter op wss 2500 km. ik had meer verwacht na een revisie. motor redelijk fijn mee te rijden en vrij zuinig maar dat olieverbruik is echt niet normaal.

 11. Vraagje:
  Waarom hanger er oliedruppeltjes bij de lekke pakking van de intercooler?
  Ik zou verwachten dat er water of lucht zou lekken maar geen olie?

  Of is dat ms olie afkomstig van de carter ventilatie?

 12. Beste Joep, waar kan ik mijn vriendin aanmelden? Ze heeft een Volkswagen Beetle uit 2000 met 275d kilometer op de teller. Wij zouden het leuk vinden om langs te komen en in een aflevering van een klokje rond te komen. Ik heb ondertussen bijna elke aflevering van klokje rond gezien en naar mijn idee heb ik nog geen kever voorbij zien komen dus ik dacht, misschien is dat wel een keertje leuk om te doen. Vooral omdat je ze bijna zelden meer ziet. Met vriendelijke groet,

 13. Als je denkt dat je auto helemaal niets mankeert ben je bij vakman Joep aan het verkeerde adres, die vindt altijd wel wat en vaak niet het geringste gebrek…..wat een vakman! Weer genoten van deze aflevering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *